Εμείς συντονίζουμε την ΟΜΙΛΙΑ σου!

Έλα να γνωριστούμε!

Άννα

Συντονίστρια αγγλικών

“…  εργάζομαι ως καθηγήτρια αγγλικών και ελληνικών στην Θεσσαλονίκη.

Ήδη ως φοιτήτρια συνειδητοποίησα ότι η προσήλωση των καθηγητών στην γραμματική και στον γραπτό λόγο στερούσε στους μαθητές τη δυνατότητα να εξασκήσουν την δεξιότητά τους στην προφορική επικοινωνία.

Αυτές οι εμπειρίες, με ώθησαν να οργανώνω τα μαθήματά μου με βάση το επικοινωνιακό, βιωματικό μοντέλο διδασκαλίας. Ο στόχος του κάθε μαθήματος, είναι η χρήση της γλώσσας μέσα από δραστηριότητες και θεματικές που κινούν το ενδιαφέρον των μαθητών.”

Σοφία

Συντονίστρια γαλλικών

“… ως καθηγήτρια πιάνου εδώ και πολλά χρόνια διαπίστωσα πως η ξένη γλώσσα και η μουσική έχουν κάτι κοινό: Δεν πρέπει να μένουν στο θεωρητικό επίπεδο αλλά να περνούν στο πρακτικό.

Τα γαλλικά είναι η ξένη γλώσσα με την οποία μεγάλωσα και έχω συνδέσει με τη μουσική. Πέρα από τη θεωρία και τη σχολική εκμάθηση οφείλει ο ομιλητής μέσα από οργανωμένες συζητήσεις και βιωματικές εμπειρίες σε μικρή ομάδα να βιώσει τη μοναδική μουσικότητα αυτής της γλώσσας”

Αλέξανδρος

Συντονιστής γερμανικών

“… η Γερμανική με τις ιδιοτροπίες της προκαλεί για πολλούς φόβο και ενδοιασμό να ασχοληθούν με τη γλώσσα. Οι εμπειρίες που έκαναν πολλοί μαθητές σε σχολείο ή φροντιστήριο δεν τους βοηθούν να περάσουν αυτές τις δυσκολίες που ίσως έχουν τα Γερμανικά.

Από πολύ νωρίς σχεδίασα μαθήματα για τους μαθητές μου με πρακτική βάση. Θεωρώ πως η ξένη γλώσσα δεν είναι λέξεις και γραμματική αλλά  ένα πακέτο από εκφράσεις οι οποίες ενεργοποιούνται ανάλογα με την κοινωνική περίσταση όπου χρησιμοποιούνται. Αυτός είναι και ο σκοπός της ομιλίας ως μέθοδος.”

Έφη

Συντονίστρια ιταλικών

“Παρόλο που οι περισσότεροι μαθητές επιλέγουν τα ιταλικά γοητευμένοι από τη μουσικότητα και το ευχάριστο άκουσμα αυτής της γλώσσας, καταλήγουν να κάνουν μαθήματα που βασίζονται στην εκμάθηση της γραμματικής και την προετοιμασία για τις εξετάσεις. Είναι πολλοί αυτοί που έχουν πτυχίο ιταλικών αλλά δυσκολεύονται να μιλήσουν.

 Στο φροντιστήριο αναγκάζομαι να “προπονώ” υποψηφίους εξετάσεων γλωσσομάθειας. Εδώ προετοιμάζω και συντονίζω συζητήσεις με μεγάλο εύρος θεμάτων και με τη βοήθεια άπειρου οπτικοακουστικού υλικού. Δεν έχουμε συγκεκριμένη ύλη αλλά απεριόριστο υλικό»